Güvenli Alışveriş Hızlı teslimat 500 Tl ve üzeri Alışverişlerde ücretsiz teslimat 7/24 Destek

YDT’ye Nasıl Çalışılır?

YDT, açılımı “Yabancı Dil Testi” olan ve 12.sınıf öğrencilerinin ya da lise mezunu olan kişilerin dil puanı ile öğrenci alımı yapan 4 yıllık bölümlere gidebilmek girdiği sınavdır. YKS’nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) 3. oturumudur. YDT’de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 5 farklı dilden sınav yapılmaktadır. Adaylar sınava bu beş dilden herhangi birini seçerek girmektedir.

YKS‘de DİL puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyen adaylar YDT oturumuna katılmak zorundadır

YDT toplam 80 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 120 dakikadır. Üniversiteye gitmek isteyen öğrenciler için oldukça önemli olan YDT’de adaylar paragraf, kelime bilgisi, dil bilgisi, çeviri, diyalog tamamlama ve boşluk doldurma gibi çeşitli soru türlerinden oluşan bir test çözmektedir.

YDT’ye nasıl çalışıması gerektiği sınava girecek olan adayın yetenek, beceri ve bilgi birikimine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Fakat tüm farklılıklara rağmen her adayın sınava çalışmaya başlamadan önce ve sınava çalışırken yapması gereken şeyler vardır. Bunlardan ilki sınav sistemi hakkında  araştırma yapmak ve bilgi sahibi olmaktır. . Sınav sistemi hakkında yeterli bilgiyi edinen adaylar kendine uygun ders çalışma programını oluşturmalı ve uygulamaya  koymalıdır.

YDT İngilizce’ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Üniversitede dil okumak isteyen öğrencilerin girdiği sınav YDT İngizce  sınavıdır. YDT’ye girecek olan adayların sınava çalışmaya erken başlamasında fayda vardır.Sınava çalışma işini lise son sınıfa (12.sınıf) bırakmamak adayların YDT’ye daha rahat hazırlanmasını sağlamaktadır. YDT İngilizceye çalışırken adayların dikkat etmesi gereken soru tipleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

Cloze Test  Kelime Bilgisi  Karşılıklı Konuşmalar
Gramer BilgisiOkuma ParçalarıYakın Anlamlı Cümleler
Durum SorularıCümle TamamlamaBütünlüğü Bozan Cümle
Okuma ParçalarıParagraf Tamamlamaİngilizce – Türkçe Çeviri
Türkçe – İngilizce Çeviri  Bütünlüğünü Bozan Cümle   

YDT çalışmaya başlamadan önce yapılması gereken şeylerden biri hedef belirlemektir. Hedefi olan adaylar daha kolay harekete geçer ve ders çalışmaktan sıkılmaz.

İstedikleri üniversiteyi kazanmak  isteyen adaylar, hedef belirledikten sonra düzenli bir çalışma planı oluşturmalıdır. Bu ders çalışma programı her adayın bilgi düzeyine uygun ve uygulanabilir olmalıdır.

Yabancı Dil Testi’ne hazırlanırken kelime çalışmak gerekir. Kelime bilgisi iyi olan adaylar, YDT’den daha iyi sonuçlar almaktadır. Kelime çalışmaya sınıava hazırlık sürecinin başından sonuna kadar devam edilmelidir.

YDT İngilizce sınavına katılacak olan adayların  dikkat etmesi gerekenler şunlardır:

  • Sınava düzenli çalışmak.
  • Kendine uygun ders çalışma yöntemini belirlemek. Her öğrencinin kendine özel ders çalışma yöntemi vardır. Kimi adaylar okuyarak daha iyi kavrarken kimi anlatarak kimi ise dinleyerek daha iyi öğrenir.
  • YDT’ye girecek adayların gramer konularını çok iyi öğrenmesi gerekir.
  • Sınavda çıkabilecek soru tiplerini öğrenmek önemlidir.
  • YDT’ye çalışırken çok sayıda deneme çözmeye dikkat edilmelidir.
  • Kelime ezberlemek ve İngilizce kitap okumak. Kelime bilgisi eksik olan adaylar gramer konusunda çok iyi olsa bile soru kaçırabilmektedir. Kelime bilgisini artırmak için İngilizce kitap okumak, dizi veya film izlemek ve yabancı müzik dinlemek faydalıdır.
  • YDT İngilizce çalışırken adayların teknolojinin olanaklarından yararlanmasında fayda vardır. İnternet üzerinden konu anlatım videoları izleyerek çeşitli konulara bilgi birikimi artırılabilmekte, çeşitli mobil  uygulamalar sayesinde kelime ve dilbilgisi konuları düzenli pratik yapılabilmektedir.
  • Süre tutarak soru çözmek soru çözme hızını görmeyi sağlamaktadır. Ve sınav anında süre sorunu yaşama riskini düşürmektedir.
  • Adaylar sınava hazırlanırken birden fazla kaynaktan soru çözmelidir
Bir yanıt yazın